Kombi tesisatı döşenmesi gerçekleştirildikten sonra her kombiye bir ömür biçilir. Kombilerin kullanımına göre ömürleri artabilir ya da azalabilir. Kombiler sadece kışın petekleri ısıtmak için kullanılmaz. Yazın kombiler sıcak su için sürekli kullanılmaktadır. Bir süre sonra da doğal olarak kombilerin ömrü tükenir ve yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Fakat kombi tesisatı sürekli olarak değiştiği zaman ev sahiplerinin çok fazla masraf yapması gerekir. Bu nedenle kombilerin uzun süreli kullanılması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir.
Kombi tesisatı yapmak oldukça zorludur. Bu nedenle tesisatı döşeyen ekiplerin tesisat sırasında oldukça dikkatli olmaları gerekir. Kombi tesisatında yanlış bir durum olduğu zaman kombinin ömrü oldukça kısalır. Örneğin döşenen boruların maddesi ve şekli kombinin ömrünü kısaltabilir ya da uzatabilir. Bu nedenle kombinin ömrünü uzatmak için ilk olarak tesisatın usta tesisatçılar tarafından yapılması gerekir. Kombi bakımının düzenli olarak yapılması da ömrünü oldukça uzatan bir faktördür. Kombi bakımının yanında peteklerin bakımı da yapılmalıdır. Peteklere giden ısı düzenli bir şekilde çalışırsa kombinin barı da düzenlenecektir.
Manisa tesisatçı tarafından yapılan balkım ve tesisat ile kombiler daha uzun süreli kullanılmaktadır. Deneyimli ekibi sayesinde tesisatın düzgün yapılması kombi ömrün oldukça artırır. Aynı zamanda kombi ve petek kontrolünde çıkabilecek her sorun detaylı bir şekilde incelendiği için kombi arızalanmalarının da önüne geçilir. Bakım sırasında arızalanan parçaların değişimi de yapılır.
Petek havası alınma işlemleri öncesinde canlanın kapatılması gerekmektedir. Kombi çalışırken hava alma işlemi yapılabilir. Hava alma işlemi sırasında kombi basıncının düşmemesine dikkat ediniz. Basınç düşerse su doldurma vanası açılarak manometrede üzerinden su basıncı ayarlanmalıdır. Peteklerde bulunan purjörlere tornavida yardımı ile açarak suyu boşaltın. Boşaltma işlemi sırasında kombi basıncının çok düşmesi sırasında kombi basıncını mutlaka ayarlayın.
Petek havası almak peteklerde ısınma işlemi gerçekleşmeme sonrasında yapılmaktadır. Peteklerin bir kısmı ısınıp bir kısmı soğuk olması Peteklerde hava olduğunu göstermektedir. Hava alma işlemi oldukça basit bir yöntemdir. Bir tornavida yardımı ile petek hava alma işlemi petek üzerindeki purjörün açılması ile gerçekleşir. Petek hava alma sırasında peteklerden bir miktar su gelecektir. Kombi basıncını ayarlayarak arızaya geçmesini engelleyin.
Manisa su tesisatçısı petek havası alma işlemleri için de başvuru yapabilirsiniz. Peteklerde oluşan havalar tesisatta kirlenme sonrasında da ısınma göstermez. Tesisat kaynaklı sorunlar arasında peteklerde hava oluşumu da görülmektedir. Peteklerde tıkanma oluşumlarına çözüm için tesisat yıkama yapılmalıdır. Petek kullanımında kirlenme ve tortu oluşumu da ısınmamanın en belirgin nedenleri arasında yer almaktadır. Petek içinde siyah su ve kirlenme sonrasında tesisat ısınma yapmaz. Tesisatçı yarasından petek temizleme işlemi yapılmalıdır. Bu işlem süresi yaklaşık 45 dakika ile 1 sat arasında değişmektedir. Daire ve petek büyüklüklerine göre süreler değişebilir. Tesisat yıkanması peteklerin daha verimli ısınmasını sağlamaktadır. Enerji tasarrufu sağlama konusunda da yardımcı olmaktadır.